JaUsetrim.cz
Jste zde: cestovani ->

3 nejsnadnější recepty na vánoční cukroví

Nepatříte zrovna mezi ukázkové hospodyňky, které pečou dvacet druhů cukroví, ale přesto chcete mít na vánočním stole pár vlastnoručně vyrobených kousků? Máme pro vás tři recepty, které zvládne opravdu každý. A navíc jsou hotové raz dva!

Snadné vanilkové rohlíčky

Kostku másla, čtyři lžíce cukru, hrnek a půl mletých ořechů a dva hrnky hladké mouky smíchejte na hladké těsto. Nechte ho půl hodiny odpočinout v lednici.
Z vychlazeného těsta půlku odkrojte, vyválejte na váleček a z něj odkrajujte stejně velké dílky, ze kterých následně vytvarujete rohlíčky. Rohlíčky rozložte na plech a v mírně vyhřáté troubě pečte deset minut. Ještě horké je obalte v moučkovém cukru – a je to!

Tip: Pečení vánočního cukroví je někdy finančně náročné. Zvláště cena másla s ním pořádně zahýbá. Proto se vyplatí sledovat akční letáky supermarketů, kde často najdete máslo v akci. Oblíbené jsou letáky Billa, Albert či Tesco leták.

Pravý domácí marcipán

Spařte mandle, oloupejte je a najemno nakrájejte. Smíchejte je s cukrem v poměru dva díly mandlí na jeden díl cukru a třete, dokud nevznikne vláčná hmota.

Hotovou hmotu vyválejte do válečku, zabalte do fólie a ukryjte do lednice. Před zpracováním přidejte 50 g moučkového cukru, aby s vám marcipán lépe tvaroval. Ať už z něj vytvarujete kuličky, nebo nějaké složitější tvary, pochutnáte si!

Sněhové pusinky

Z pěti bílků ušlehejte sníh a ve šlehači do něj zašlehejte 15 dkg cukru. Dalších 15 dkg cukru do sněhu zabalte stěrkou – jen párkrát „přeskládejte". Hmotu stříkejte ze sáčku rovnou na plech, který si vyložíte pečicím papírem. Tvarujte kolečka či proužky a jen v mírně zahřáté troubě sušte, dokud neztvrdnou.

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit