JaUsetrim.cz
Jste zde: cestovani ->

Dva kopečky čabajkové, prosím!

ZmrzlinaMilujete zmrzlinu a už jste ochutnali snad všechny příchutě kopečkové zmrzliny a nemůže vás nic překvapit? A co třeba taková svíčková, pivní nebo teplá? I zmrzlina může být netradiční zážitek!

Ačkoliv většina milovníků zmrzliny dává přednost konzervativnějším chutím vanilky, čokolády nebo jahody, najdou se i takoví, kteří rádi experimentují s chutěmi. Pro náročnější zákazníky připravují dnes takové speciální chutě zmrzlin jako rajčatové, olivové, dokonce i zmrzlinu, která chutná po moravském uzeném. Kreacím se meze nekladou.

Mezi letošní kulinářské trendy patří kachní játra s čokoládou. Tak příště, až vyrazíte na kopečkovou nebo točenou zmrzlinu, nezapomeňte se odvázat a vyzkoušejte i něco netradičního. Vydejte se na výlet do Stráže pod Ralskem, kde můžete v místní zmrzlinárně ochutnat všechny tyto netradiční příchutě.

Dejte si také pozor na to, z čeho je točená zmrzlina i tradiční nebo netradiční kopečková zmrzlina vyrobena. Často jsou používány náhražky z rostlinného tuku, barviv a konzervantů. Chemická barviva mohou vyvolat u dětí i citlivějších osob nepříjemné alergické reakce.

Související články:

Jeden kopeček s příchutí moravského uzeného a druhý pivní, prosím!

Ochuťte si zmrzlinu podle svého!

Nejkrémovější vanilková zmrzlina

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit